Äntligen klimakteriet!!!

Jag har varit så orolig för min endometrios och hur allt ska gå men idag fick jag tala med någon som var väldigt kunnig. Jag kommer börja ta sprutor och sättas i klimakteriet på riktigt. Äggstockarna ska stängas av helt. Jag har varit rädd för biverkningar och följder som kan åldra min kropp i förtid på grund av benskörhet.
Jag kommer att behandlas med både östrogenplåster och hormonspiral för att inte få för farliga biverkningar och jag kommer gå på regelbundna bentäthetsmätningar.
Jag har ju längtat till klimakteriet sedan jag var 12 år så för mig känns det fantastiskt att få testa.
Det här är en drastisk behandling och det är inte det första som testas när en får endometrios.

Det finns många andra behandlingar och för många räcker det med p-piller, spiral eller gulkroppshormon. Jag rekommenderar att börja med hormonbehandling vid första tecken på endometrios. Alternativa behandlingar som inte stoppar blödningar är inget alternativ då endometrios bildas och frodas av just blod. Jag hade inte fått den informationen som barn och väntade många år tills jag började behandla med hormoner vilket har gjort att endometriosen levt livets glada dagar i 20 år.

Mensvärk ska gå att bota med Ipren och Alvedon tillsammans. Om det inte räcker så ska en söka vård direkt.
Om du lider av IBS som är mest framträdande efter mens bör du också kolla upp så det inte är endometrios då symptomerna kan vara väldigt lika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s