Uppdatering om mitt liv om det nu intresserar nĂ„gon đŸ˜‚

Vanlig uppdatering om kroppen och mig. Som vanligt meddelar jag vad som hÀnder för att mÄnga undrar men ocksÄ för att ge information till andra med konstiga kroppar.

Jag har varit glad hela veckan för jag hade ett möte med en otrolig lĂ€kare tidigare i veckan. Jag har ju varit sĂ„ otrolig för mina hĂ€nder. Jag har bĂ„de kĂ€nt och sett att nĂ„tt Ă€r konstigt med hĂ€nderna men jag har inte fĂ„tt nĂ„n förklaring. Jag ville mest veta att det inte var psoriasis artrit eftersom att det kom samtidigt som psoriasis-attack. Min lĂ€kare pĂ„ vĂ„rdcentralen trodde inte att det var det men kunde inte sĂ€ga vad det var. Och vi trodde inte att Reumatologen skulle gĂ„ med pĂ„ att hjĂ€lpa mig. Men det gjorde det. Via videosamtal. En otrolig lĂ€kare som stĂ€llde massor av frĂ„gor. Och hon sĂ„g knölarna pĂ„ hĂ€nderna innan jag ens visat nĂ€ra skĂ€rmen. Hon kunde inte sĂ€ga hundra procent sĂ€kert men hon kunde se att knölarna som inte gĂ„tt bort var artros men hon kunde inte utesluta psoriasis artrit. Det troligaste Ă€r att det Ă€r en mix av bĂ„da. Men det kĂ€ndes lugn för det Ă€r mest lillfingret som har tydliga tecken pĂ„ inflammation och det gĂ„r ner av sig sjĂ€lv, det Ă€r inte ”ballong-finger” alltid. Och det Ă€r det viktigaste. Och Ă€ven om vĂ„rdcentrallĂ€kare inte trodde pĂ„ artrit sĂ„ har jag misstĂ€nkt det hela tiden eftersom att jag har nagelpsoriasis framförallt och den gĂ„r inte i skov utan finns alltid. Och den typen av psoriasis som oftast leder till artrit Ă€r nagelpsoriasis.  SĂ„ det verkade otroligt att jag fĂ„tt nĂ„n annan.
Men jag Àr vÀldigt glad att de stora knölarna Àr artros för dÄ behöver jag ingen immunbehandling nu utan ska testa andra antiinflammatoriska grejer först.
Den bÀsta nyheten Àr artros inte alls Àr nÄgot jag har orsakat. Jag har inte sytt eller ritat för mycket som jag trodde. Det Àr Àrftligt bara och det kan absolut hÀnda i min Älder. Och jag fÄr pyssla hur mycket jag vill, jag kan pausa om jag fÄr vÀldigt ont bara.

Jag har fortsatt att inte behandla min endometrios eftersom att jag blev sÄ allergisk mot behandlingen. Det Àr lite som puberteten. Mensen har inte betett sig som den brukar och jag har fÄtt migrÀn för första gÄngen i mitt liv. Jag har antingen mens eller pms. Jag fÄr Àgglossning frÄn bara en Àggstock och det fÄr jag under mens. SÄ kroppen Àr lite trött pÄ grund av det men det funkar vÀldigt bra med min örtbehandling som jag kör. Jag tror inte att nÄgon kan svara pÄ om det beror pÄ att jag tagit sÄ mycket hormoner, har endometrios eller Älder. Men jag har klarat mig vÀldigt bra frÄn smÀrta sÄ jag fortsÀtter gÀrna sÄhÀr sÄ lÀnge det Àr möjligt.
Det gör inte mig sÄ mycket att det Àr strul med Àgglossning eftersom att jag ÀndÄ inte kan bÀra barn. Men om nÄgon Àr med om samma och kan och vill ha barn behöver ni söka hjÀlp. Jag har ju egentligen bara gÄtt och vÀntat pÄ att Àggstockarna ska gÄ sönder eftersom att jag inte kan opereras pÄ grund av ME. SÄ att bara en verkar funka kÀnns helt okej och den fÄr gÀrna ocksÄ gÄ sönder. SÄ det ser jag som positivt nu eftersom att den inte gör ont som förut. Men jag Àr medveten om att en kan ha det sÄhÀr 10-15 Är innan klimakteriet sÄ Àn ska jag inte ropa hej.

Annars Àr det som vanligt hÀr. L kommer Äka ivÀg och hÀlsa pÄ slÀkt och vÀnner och jag kommer ha hemtjÀnst som vanligt under sommaren. Det hÀr Àr nÄgot jag tog initiativ till för flera Är sedan för jag tycker att det rÀcker med att jag inte kan flyttas pÄ. BÄda mÄste ju inte vara hemma för det. Och sedan gillar jag att vara sjÀlv. Och med hemtjÀnst och larm kan jag vara sjÀlv. Vi skulle givetvis inte göra sÄhÀr om mina trombocyter var lÄga för dÄ ska jag inte vara ensam. Men de Àr toppen, jag tog prov förra veckan.

Glad sommar! (Fast du fÄr vara ledsen ocksÄ, kÀnn noll press)

En reaktion pĂ„ ”Uppdatering om mitt liv om det nu intresserar nĂ„gon đŸ˜‚

  1. Àlskade vÀnnen vad mycket du har, idin dits fÄr man
    vÀl glÀdja sej Ät de dagar nÀr man mÄr hyfsat, jram o kÀrlek

    Gilla

LĂ€mna en kommentar