Slå på den som redan ligger.

Tidigare har ni kunnat läsa om min historia med en handläggare på försäkringskassan. Han har grävt överallt för bevis så hon kan avbryta min sjukskrivning. Men hon avbryter den inte, hon stressar bara och säger att ME inte är en sjukdom och att jag ändå kanske inte har den och hade inte jag en historia på psykiatrin för massor av år sedan osv.

Jag har mått vansinnigt dåligt av det här. Stressen har gjort min kropp sjukare.  Idag skriver hon att jag ska få sjukpenning tills min läkare är tillbaka. Som om han skulle ändra sig och säga ”jag skojar bara Ida är frisk”.

Jag kände att nu räcker det. Nu är det personligt. Hon har haft kontakt med alla jag träffar och hon har diskuterat med min läkare många gånger. Hon kommer att kämpa tills hon kommer på hur hon ska kunna utförsäkra mig.

Det är väldigt synd om min handläggare. Hon måste ha väldigt stora privata problem. Hon hävdar även att hon sköter sitt jobb till skillnad från alla andra på f-kassan i Umeå. Väldigt intressant. Jobbar du på f-kassan i Umeå, glöm inte att du gör ett dåligt jobb enligt din kollega.

Jag skrev ett mail. Såhär lyder det:

—–Ursprungligt meddelande—–
Från: Banksjo [mailto:ida@banksjo.se]

Det här har varit en väldigt onödig stressbelastning. Du visste att han var bort till september. Det sa jag och därför är jag sjukskriven tills dess. Nu kommer du ju att godkänna mig så länge som läkaren begärde. Du hade alltså aldrig behövt stressa mig om det här.
Diagnosen står klart och tydligt. Jag är sängliggande dygnet runt alltså vet jag att jag har rätt till sjukpenning hur mycket du än försöker motarbeta det.
Jag hade gärna ringt dig men jag kan inte tala i telefon alls längre. Du får komma hit och träffa mig om du inte tror mig.

Det är ingen som kommer klappa dig på axeln och tycka att du gjort ett bra jobb (som du sa). För den här gången har du bara slagit på den som ligger.
/ Ida.

 

2 reaktioner på ”Slå på den som redan ligger.

 1. Du skriver då bra, synd om inte orginalmottagaren förstår… men det är ju inte ditt fel. Hoppas du får en annan försäkringstjänsteperson som begriper något. Eller att läkaren kan förklara om inte dina ord ska räcka…

  Gilla

  1. Hon ville förtydliga att hon inte jävlas med mig för att få beröm. Jag bad om ursäkt för att jag trott det. Sedan frågade jag vad hon egentligen utreder och vad hon ska fråga läkaren. Jag sa också att jag tidigare alltid haft god relation med min handläggare men nu är vi som i två läget och det är obehagligt. Jag påminde henne också om att hon sagt att jag blir utan ersättning om jag har ME, för det räknas inte som sjukdom för henne, och om jag inte skulle ha det för jag inte heller ersättning. Det svarade hon inte på. Jag hoppas att hon i fortsättningen tänker på hur hon beter dig. Jag blir gärna ifrågasatt, det är ju deras jobb. Men det här terroriserandet klarar jag mig utan.
   Stor kram till dig Sofie, jag blir så himla glad för dina kommentarer! ❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s