Riktiga män och sköldpaddor.

Människor ska inte kasta skräp i naturen, det är mitt ansvar som människa att inte göra det. Sköldpaddor har inte det ansvaret eftersom att de inte kastar skräp. Jag kan därför inte uppmana sköldpaddor att sluta skräpa ner. Det är människorna jag måste uppmana.  Så länge du kastar skräp i papperskorgen behöver du inte känna skuld.

Samma gäller män. Kvinnor har inget ansvar för våldtäkt. Det är det bara mannen som har. Alltså, om du inte våldtar har du ingen skuld att bära.

Det finns inte riktiga män och lådsassmän. Jag förstår att män vill tänka så för att det gör den helt utan ansvar. ”Riktiga män våldtar inte”. Men så är det inte. Det finns ingen OK stämpel på rumpan du kan kolla efter när du drar hen en kille, du vet inte förns det har hänt.

Det går aldrig att se på en man om han ska utsätta dig för sexuellt våld.

En reaktion på ”Riktiga män och sköldpaddor.

  1. Om man vill få slut på nedskräpandet är det långt mycket mer effektivt att sätta upp papperskorgar, än att skuldbelägga samtliga människor.
    Om jag tolkar det rätt, så jobbar vi mot samma mål. Att alla människor ska känna sig trygga, oavsett plats,ålder,kön,etnicitet. Men varför är det då så viktigt för dig att problematisera och skuldbelägga, istället för att peppa och uppmuntra ett positivt beteende? Är det inte problemet vi vill lösa?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s