Att vara en vit cis-kvinna. 

Angående den här artikeln http://www.helahalsingland.se/opinion/ledare/lisa-magnusson-dagens-tjafsiga-feminism-gor-mig-deprimerad och många fler liknande. Jag blir väldigt ledsen när feminister bråkar med varandra. Hela vitsen är ju att vi ska stå samlade och strida mot patriarkatet, inte klaga på varandras brister. Ja det anses privilegierande att vara CIS-person. Men det är ju det!!! Jag har så extremt många fördelar av att vara de kön jag ser ut som att vara utan att ständigt behöva påpeka ”jag är en tjej”. Samma gäller mig som vit kvinna, det går inte att jämföra sig med en färgad kvinna och tro att en förstår hur deras liv varit. Jag är förtryckt för att jag är kvinna, men jag är vit och CIS-person och därmed är jag också privilegierad och slipper massor av förtryck som mina vänner inte slipper. Jag kan aldrig förstå hur det känns att genomgå en könskorrigering för jag har aldrig behövt göra nån. 

Jag är med i ett forum för folk med endometrios där en del av medlemmarna har svårt att acceptera att alla med endo inte är kvinnor. För många människor är det helt omöjligt att förstå att du kan vara född med livmoder och ändå inte vara kvinna. Du kan föda barn och inte vara kvinna och hur jävla lätt tror ni att det är att som kille komma till en barnmorska som dör av skratt när du säger att du är gravid. 

Vi vita CIS-kvinnor är privilegierade. Det betyder inte att vi är bättre eller sämre än andra. Men vi kommer ingenstans om vi inte accepterar varandra som vi är. Att beskriva dagens feminism som tjafsig är ju bara att Hejja på förtrycket av kvinnor. Nästa steg blir väl att kalla det för ”hönsgård” eller nått annat idiotiskt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s