Stort steg för Ida. Litet steg för mänskligheten. 

För många år sedan valde jag att gå med i donationsregistret efter att en släkting fått en ny njure. Jag växte upp med den ständiga påminnelsen om hur viktigt det är att en donerar sina organ efter sin död.

Idag har jag gått ur registret. Detta av den anledningen att jag vet att vissa länder förbjuder organdonation samt blod från människor med ME. Antagligen är mitt hjärna och även kanske andra organ mycket mer slitet än hos en frisk 30-åring. Plus att vi inte vet säkert att sjukdomen inte överförs. 

Det känns hemskt att inte kunna bidra till andra människors överlevnad. Men jag har som sagt stängt alla dörrar för att min sjukdom ska sprida sig på nått vis. Jag delar inte med mig av nått i min kropp. Ingen ska behöva gå igenom det jag går igenom. Så är det bara. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s