Socker.

Socker har länge varit det bästa jag vet. Jag älskar bakverk, verkligen älskar. Jag skulle kunna äta typ prinsesstårta varje dag. MEN. Sedan jag slutat med raffinerat socker och minskat rejält på andra kolhydrater har jag insett att socker nog är precis så giftigt som folk säger. Min mage mår bättre, min psoriasis backar jättemycket, jag får inte blåsor i munnen eller herpesmunsår längre. Men det räcker med lite för sött för att allt ska dyka upp igen. Det blir ungefär samma effekt av sötningsmedel så det skippar jag också. Om jag måste välja på godis med socker eller sötningsmedel så fungerar sötningsmedel lite lite bättre, men inte i större mängder.

Saker jag inte mår bra av: Ris, majs, vitt socker, mycket frukt.

Saker som fungerar: Potatis i mindre mängd, en halv frukt typ äpple eller apelsin  inte banan. Riktigt mörk choklad,nötter och frön, mycket liten mängd torkad frukt samt mycket liten mängd kokossocker. Glass sötad med kokossocker fungerar okej.

Allt på den nedre listan fungerar i liten mängd, om jag äter en kula glass med kokossocker får jag skippa det andra på listan den dagen. Att äta lite choklad varje dag fungerar bra som tur är ,men den  måste vara över 70%.

Om en vill kategorisera mitt ätande kan en säga att mat med lågt GI är det som fungerar bäst.

Det bästa med att äta såhär är att jag orkar så himla mycket mer mat än tidigare. Jag fyller på hela tiden och mår därför bättre. Socker gör mig väldigt mätt. Istället för kolhydrater äter jag i princip allt annat. Jag har inte bytt ut kolhydrater mot fett. Jag provade det först och då mådde jag mycket sämre. Däremot är jag inte rädd för fett och det är inget jag snålar på

Hoppas det här kan vara till hjälp för dig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s