Idag skäms jag för att vara svensk.  

Idag tänker jag på min vän Jörgen. Jag lärde känna honom på min arbetsträning på förskola som jag gjorde innan jag gick utbildningen.  Det är inte ofta jag träffar någon som har liknande barnsyn som jag själv och det gör Jörgen speciell. Jag lärde mig mycket av honom och hans sätt att se barn. 

Jörgen har ägnat hela sin fritid till att arbeta för en förening som arrangerar aktiviteter för barn. Han har arrangerat aktiviteter för alla barn i hela Umeå, utan Jörgen hade inget fungerat. Kvällar,helger och hela lov är proppfulla av aktiviteter för alla barn. 

Trots att Jörgen har hela Umeås ungar som sina har han som många andra längtat efter en egen familj. Och jag vet att jag ofta tänkt att hoppas han träffar nån och får bilda familj. Och så hände det. Jörgen gifte sig och fick en hel hög med bonusbarn. Fantastiskt tänkte jag, det är han så värd. 

Och nu kommer vi till det helt obeskrivligt vidriga. Hans familj ska utvisas. Till ett land de inte bott i på åtta år. Barnen kan inte ens språket längre. Till ett land där familjen inte kan leva i trygghet och säkerhet. (I Sverige är de säkra och behöver inte leva på kvinnojour eller under hot). 

Hur i hela helvetet kan det här hända? Och kom inte och skyll på skattebetalarnas pengar för det här är en familj där båda vuxna har arbete. 

Jag skäms över att jag är svensk. Dessutom hade jag aldrig funnits om min mormor inte invandrat till Sverige, men det är aldrig nån som bryr sig om det för jag har mjölkvit hy och räknas som helt svensk. 

Hallå Sverigedemokraterna! Var inte problemet med invandring att det kom in våldsamma män till Sverige? (Inte sant enligt statistiken). Hur faan kan det då komma sig att kvinnor och barn utvisas till ett land det de inte säkra? Hur går det ihop?!

Just nu hatar jag Sverige och jag skäms för att jag tillhör ett land som skiter i andra. 

Om rasism och sexism inte styrt Sverige i så hög grad hade det här aldrig hänt!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s