Ida och sjukvården

Ibland blir jag så himla less på att utbilda sjukvårdspersonal. En sköterska på kvinnokliniken frågade idag vad ME står för. Jag svarade ”myalgisk encefalomyelit”. Hon svarade ”jahaaaa” som om hon förstod precis då. Det finns nog ingen människa som vet vad myalgisk encefalomyelit är men inte ME. Beteckningen ME används ju över hela världen. 

Hon kunde inte alls förstå varför jag inte pallar en hel eftermiddag med undersökningar samt träffa två läkare bara för att sätta in en jävla hormonspiral. När jag opererades krävdes det bara ett blodprov. Vid spiral insättning utan sövning krävs inga förberedelser. Men hon gjorde det tydligt att antingen går jag med på deras krav eller så struntar jag i spiral. Spiralen är nödvändig för min endo så det var lika bra att tacka och bocka. Nu kommer det iaf bli gjort. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s