Viktig information om bloggen. 

Efter mitt senaste inlägg kom jag på att jag måste vara lite tydligare med bloggens syfte. Bloggen är öppen för alla men den riktar sig mest till vänner och anhöriga som vill veta hur jag mår. Jag har inte ork att höra av mig till alla jag bryr mig om, därför är bloggen väldigt personlig. Samtidigt vill jag nå ut till andra som lider av liknande sjukdomar eller bara vill få information hur ett liv med ME kan se ut. 

Viktigt att tänka på är att det bara handlar om mig. Jag har många olika sjukdomar som påverkar varandra och reagerar på olika saker utifrån dem. Jämför er inte med mig. 

Att sätta in spiral som preventivmedel är oftast ganska enkelt. Att jag behöver sövas beror på att jag har endometrios och samtidigt helt bakvänd livmoder. Det krävs lite våld att få in en spiral i mig,därför blir jag sövd och har extra jobbigt efteråt. Anledningen att jag gör det ändå är att det är den endo-behandling som är skonsammast för mina ME-besvär. 

Personligen rekommenderar jag inte hormoner som preventivmedel. Jag rekommenderar hormonfria preventivmedel. Idag finns det så många bra och säkra hormonfria preventivmedel att det inte behövs hormoner. Fråga gärna om ni vill veta mer. Självklart bestämmer alla själva vad som passar dem bäst. Det finns ju livmoderbärare som blir gravid nästan alla dagar i månaden och då krävs ibland dubbla preventivmedel och då kanske även hormonella sådanna. Men det är viktigt att veta att det inte är det första valet. 

Dock ångrar jag att jag varit motståndare till hormoner som medicin. För syntetiskt gulkroppshormon är den enda lindring jag någonsin haft mot endo. Jag började söka för menssmärtor när jag var 12år. Idag är jag 31. Så jag har lidit många år i onödan tack vare min tjurighet och vårdens propsande på att jag ska ta p-piller som jag inte tål. 

2 reaktioner på ”Viktig information om bloggen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s