Öppet brev till hemtjänsten.

Ni vet när ni är i ett läge där det skulle vara väldigt dåligt om en okänd person klampar in oinbjuden. Som exempel kan vi ta när du har inga byxor-dag, när du just kommit ur duschen och lufttorkar, när du har myskväll med dina nära och kära, när du drar en lina, när du tittar på amerikans tv-serie, när du har sex etc. Men något som garanterat ingen tycker är trevligt är när okänd person kommer in i lägenheten och du sover och märker inget förens senare.
Det här har blivit vardag för mig. Jag har hemtjänst för att klara mig när ingen annan kan hjälpa. Jag är gift med en frisk man som hjälper mig med allt jag behöver hjälp med annars. Jag är väldigt noga med att boka och avboka hemtjänst för att det ska flyta i vardagen. Planerarna är förstående och stryker eller bokar mina besök. MEN de som jobbar har ju nyckeln till min nyckelgömma på sig. Så de kan gå in när de vill. Och och det gör de.
Jag gjorde följande för att vara säker på att kommande vecka var tydlig: jag skrev ett sms och fick svar, jag satte lapp på dörr, jag sa till personal som kom hit fast de inte skulle men de kommer hit ändå. Nu har jag ringt och gråtit ”någon har varit här när jag sov” personen som svarade sa direkt att han förstod att jag tyckte det var obehagligt. Den reaktion jag brukar få.
Nu har jag satt upp en ny extremt passivt aggressiv lapp.
Fortsätter det ändå vet jag inte vad jag gör.

2 reaktioner på ”Öppet brev till hemtjänsten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s