Det gäller alla män. Precis alla.

Jag har en smart idé kring hur vi kan skapa jämställdhet i Sverige och på sikt i resten av världen. Vi börjar såhär; vi bestämmer att våldtäkt och sexuella övergrepp inte får finnas i Sverige överhuvudtaget. Och hur gör vi det? Män slutar sexuellt ofreda kvinnor. Hur svårt kan det vara? Det här gäller alla män, alla män har ett ansvar  kvinnor har inget. Det kan tyckas orättvist men det är trots allt män som våldtar. Självklart skulle sexuella övergrepp där kvinnor är förövaren också förbjudas, men det är inte det som är problemet.

Problemet är att nästan alla kvinnor utsatts för något som de inte varit med på. Det Handlar om övergrepp i hemmet och övergrepp på gatan av okänd person. Om vi skulle fråga alla kvinnor i Sverige om det varit med om något som kändes förnedrande under en vanlig sexakt skulle vi förmodligen få ett ja från de flesta. Jag har ingen statistik på det här men jag läste en lång tråd där kvinnor berättade om saker som hänt när de haft sex, saker som varit obehagliga. Det vanligaste var att män kör ner sitt kön i halsen på kvinnan så hon får kväljningar/ svårt att andas, att mannen helt oförberett försöker penetrera kvinnan i rumpan utan samtycke det tredje vanligaste var att mannen sprutade kvinnan i ansiktet utan att hon gått med på det. De saker jag nämnt här är saker som hänt under vanligt sex inom en fast relation. Det är inga våldtäktsmän som gjort detta, det är helt vanliga män, jag har själv varit med om det många gånger av jättefina personer. Det finns liksom inbyggt i mannen att han får kränka kvinnan och detta är förmodligen helt omedvetet. Men det sker hela tiden. Själv kan jag komma på några få män jag haft sex med som inte försökt göra nått jag inte velat. Med kvinnor har jag aldrig varit med om det.

Män, ALLA män! Ni måste sluta ofreda oss. Vi måste lära pojkar att inte begå sexuella övergrepp. Jag brukar börja med att lära de minsta barnen i förskolan att ingen får röra dem om de inte vill, och de får inte heller röra nån som inte vill. Jag tror vi måste börja där. Och vara uppmärksamma hela tiden. Små barn blir också lugnare när de vet den här regeln. Det ger en trygghet när en nyss börjat gå, ingen storkille får komma och putta på en.

Jag drömmer om en framtid där kvinnor och flickor kan vandra helt fritt utan att vara rädda för övergrepp.

Och när svenska män slutar våldta DÅ kan ni gnälla på invandrare som våldtar. Nu följer de ju bara kulturen  för i Sverige har vi en våldtäktskultur.

 

13 reaktioner på ”Det gäller alla män. Precis alla.

 1. Har du haft sexuell relation med lika många kvinnor som män? Av ren nyfikenhet ställer jag frågan, mest pga att du nämner att du varit med om de med män men ej kvinnor.

  Gilla

  1. Det är inte relevant. I denna tråd jag beskrev var det ett 20-tal kvinnor, kanske mer som alla var eniga om att det bara händer i heterosexuella relationer. Självklart kan det hända att en kvinna utsätter en kvinna för övergrepp men det är inte relevant. 97% av alla sexualbrott begås av män 97%! Det är det vi borde fokusera på och inte hur många jag haft sex med.

   Gilla

 2. Tack gode Gud att du då inte längre kan jobba med små barn!

  Och fortfarande så är svaret nej. ALLA MÄN ÄR INTE PROBLEMET!!!! Eller påstår du att din man är en del av det? Brukar han också våldta kvinnor eftersom att du påstår att ALLA män gör det?

  Gilla

  1. 97% av sexuella övergrepp begås av män sa jag. Jag sa inte att alla män är våldtäktsmän.
   Jag är sjuk, jag har fortfarande läkarlegitimation så än ska du inte ropa hej. Du får gärna skriva under med namn om du ska fortsätta snuska dig.

   Gilla

  2. Jag blir otroligt kränkt över att du gör ett sådant personligt påhopp på Ida!
   Som lärare är Ida säkert helt underbar, jag skulle gärna ha henne som lärare till mina barn eller som kollega!

   Gilla

 3. Jag förstår din frustration. Det här är ett stort problem idag. Men du särbehandlar folk utifrån kön i dina spekulationer. Tror du att du får med dig alla män genom att skuldbelägga män som grupp?
  Försök att visa på förebilder. Gör en ansträngning att hitta förebilder. Ge exempel på äkta manligt beteende! Hur många procent av männen är riktiga män? Vi är många män som håller på att mobilisera oss, men ingenting av vårt arbete blir lättare av att få nedtryckt i halsen ord som ”97%”, ”män”, ”våldtar”.

  Visa det rätta.

  Precis som det du gör när du ger förslag om att börja med att påverka barn i förskolan. Det är ett jättebra exempel! Superbra! Det gillar jag!

  Gilla

  1. Ännu en som inte kan läsa. 97% av sexuella övergrepp begås av män. Det är inte 97% av männen som våldtar. Jag behöver dessutom ingen man som bestämmer hur jag ska vara eller vad jag ska skriva. Du får skriva vad du vill på din blogg och jag skriver vad jag vill på min. Män som våldtar är vanliga manliga män. Det finna ingen skillnad egentligen på typen av man som våldtar och mannen som inte våldtar.

   Gilla

   1. Det handlar absolut inte om att förfina. Det handlar om att vända på myntet. Hela detta problem är i grund och botten en attityd som måste förändras. Oavsett vad form av attitydförändring det handlar om, så uppnår man bäst resultat att visa på det rätta. Att erbjuda alternativ för hjärnan att lägga fokus på. Då är det (i mina ögon) kontraproduktivt att fokusera på ”97%”, ”män” och ”våldtar” i samma mening.
    En höjdhoppare som fokuserar på att 13st före har rivit, kommer att ha sämre förutsättningar, än om en fokuserar på bli den första som klarar.
    MEN, det är likväl fakta (precis som ”97%”) att 13 har rivit.
    Fokus. Fokus. Fokus.
    Vad ska uppnås? Vad tar oss närmare målet?

    Det är precis där ditt inlägg kommer in i bilden! Du har en fantastisk vinkel i ditt slutskede. Det går att förändra. Om vi tillsammans kan börja med att attitydförändring våra (ännu oformade) barn. Du kommer med ett jättebra förslag på att flytta fokus. Konstatera fakta, sen gå mot handling.

    Gilla

   2. Målet med inlägget var att belysa allvaret i detta. Inte att peppa män att inte våldta. Och det här är min stil och jag gillar den. Men jag säger inte att inte du kan skriva det bättre.

    Gilla

   3. Och målet med min kommentar var att belysa att din retorik kan vara kontraproduktiv. Den är skuldbeläggande.
    Och mitt andra mål är att uppmuntra dig att skriva peppade istället för skuldbeläggande. Det skulle göra mitt arbete, och andra män som jobbar för jämställdhet, lättare.

    Men nej, jag kan inte säga vad du vill fokusera på.
    Jag kan bara säga att dom som fokuserar på hur många som har omkommit på mt.Everest, aldrig kommer att nå toppen.

    Gilla

 4. Finns ingen skillnad på män som våldtar och män som inte gör det? Så din man är lika jävla dum som våldtäktsmän? Det kanske stämmer med tanke på att om en man lever med en manshatare borde det vara något mer allvarligt fel.

  Är det inte fruktansvärt jobbigt att låtsas vara sjuk, leva på skattepengar och vara feminist?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s