Glappet

imageEfter att ha sett SVTs dokumentär om tv-serien glappet var jag tvungen att se om serien. Den gick på SVT för första gången hösten 97. Jag älskade den. Jag trodde att jag förstod den helt och hållet. Nu när jag set om den inser jag att det är mycket jag missat.  Och jag älskar den bara ännu mer

I huvudrollerna ser vi Julia Dufvenius och Katharina Cohen. Totalt världsbäst båda två. Jag blir helt stum. Allt är så totalt perfekt, musiken, dialogerna, foto, allt!

Jag är stolt över att ha Glappet och Buffy som feministiska förebilder. Vad finns det för feministiska förebilder för tonårstjejer idag?

Se dokumentären på SVT play och serien på öppet arkiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s