Ida tipsar

image

Jag fick låna denna bok av Offersjö-grannen, en av alla kvinnor som jag har som förebild. Jag är helt salig. En så otroligt bra bok. Den handlar i stora drag om att växa upp i en kärleksfull familj på 50-talet. Allt är kärlek, inget är fel, det finns ingen skuld och skam. Konstiga saker händer och alla är förstående och stöttande. Boken är glad och humoristiskt men inbakat i detta händer det mycket sorgeliga och hemska saker också till exempel träffar vi flera kvinnliga karaktärer som blivit utsatt för våldtäkt och vi får veta hur de hanterar detta. En måste klä ut sig till en björn, en annan skickar brev till förövaren. Alla får ha sin metod för att komma över det, men samtidigt så är alla i familjen väldigt medvetna om att det är något som inte är bra och det är inget som de gömmer undan, men det får ta tid.

Den ultimata familjen. Självklart handlar boken om mycket mycket mer än det jag berättat, men det får ni läsa er till själva.

2 reaktioner på ”Ida tipsar

  1. Jag kan inte längre läsa, men när jag kunde så var det mitt största intresse och den där boken minns jag att jag tyckte väldigt mycket om. Jag längtar så tills jag kan läsa igen. Jag tror att jag kommer att kunna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s