Mina tankar om de nya framstegen inom ME-forskning.

Jag kan inte sluta tänka på att prover på ME visar ett resultat  som liknar förmågan att dvala hos djur. Förutom att det betyder att typ hela kroppen och alla system i kroppen typ stängt ner så är det jävligt coolt. När jag precis blivit sjuk följde jag den där björnen och björnungarna i sitt ide. Och jag kände precis så. Vi sover inte precis, är bara helt avstängda, byter ställning ibland men annars är skillnaden mest att vi människor äter och bajsar, vilket jag blir allt sämre på.

Problemet är väl att tex en del sköldpaddor som dvalar har en metabolism som fungerar efter det. Vår lilla Jonte är helt knäckt nu, det det ser ut som att han är sjuk, men han ska snart dvala. Han äter mindre och mindre och förbrukar mindre och mindre energi.

Människan är inte alls gjord för det.  Och det är ju inte heller det vi gör, ME är en sjukdom. Men att den rent labbmässigt liknar dvalning är intressant. Och självklart en jättestor utveckling för oss som är sjuka. För nu kan det bli möjligt för oss att visa upp papper på att vi är sjuka. Och på så vis ha rätt till vård och pengar från försäkringskassan utan diskussion.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s