Säg inte åt mig hur jag ska vara. 

Jag gör så gott jag kan. Hela dagarna tänker jag bara på vad jag äter och hur jag vilar. Jag har kontakt med flera hundra ME-patienter och läser så mycket jag kan om sjukdomen. Jag tänker hela tiden på hur jag kan må bättre. Tänk på det innan ni kritiserar hur jag vilar eller hur jag äter. Jag gör allt jag kan, jag har provat alla kosttillskott jag hört talas om men ingenting fungerar då jag som många andra ME-patienter är väldigt känslig för mediciner och kosttillskot. 

Det är helt fantastiskt att du, ditt barn, din kompis eller din flickvän blivit bättre med olika preparat. Jag är jätteglad för er skull. Men ännu har jag inte hittat nått jag tål. Jag provade Kefir senast men nu blir jag dålig av den. Jag kommer fortsätta prova saker men tro mig när jag säger att jag provar allt ni rekommenderar och jag kan inte rå för att det inte fungerar. 

Jag behöver vila och ingen press. Om jag ber om kostråd får ni gärna dela med er. Men prata inte med mig som att jag själv orsakar min sjukdom för det gör ingen med ME. 

Så grattis till alla er som blivit bättre, jag hoppas jag själv blir det en dag. Men det som fungerar för mig fungerar kanske inte för er och vise versa. 

Och sist men inte minst, säg inte åt mig att vara positiv. Jag är jävligt trött på att höra hur jag ska vara. Jag är positiv av naturen oavsett tillsägelser. Jag har aldrig hört någon säga det till mig i hela mitt liv innan jag blev sjuk. Självklart är det bara personer som inte känner mig som säger så. Men även OM jag varit en negativ person, tror folk på riktigt att jag skulle bli positiv för att massvis av random personer säger det åt mig!? I så fall har jag ett nytt bot mot depression; ”var glad”. 

En reaktion på ”Säg inte åt mig hur jag ska vara. 

  1. Det är väldigt märkligt det där med att vi som är sjuka alltid måste vara så possitiva. Liksom du har jag aldrig hört det sägas till nån frisk. Som om det är sjuka månniskor som måste vara possitiva jämt, medan friska har tillåtlse att vara hur negativa som helt, när det borde vara tvärtom, att sjuka ”har större rätt” till att få klaga och vara ledsna o sura över sin situation.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s