Ida surtant kan ändra uppfattning.

Idag kom jag till en stor insikt som lärare och vuxen. Jag har ju alltid gnällt på folk som låter sina barn rasta sig själva. Jag måste alltid stå på balkongen och gömma mig bakom blommlådan och spionera. Men nu när jag observerat det länge har jag kommit fram till att det också finns fördelar med det.
Självklart är det livsfarligt att leka vid bilväg utan vuxen ens i närheten. Men de som alltid haft det så är jävligt duktiga ungar. De leker i åldrarna 2-6 här på gården. De stora barnen öppnar dörrar och ställer upp dörren till de mindre. De tröstar, löser konflikter och bråkar mindre än när föräldrar är med. Detta är ingen vetenskaplig studie. Men jag hade gärna gjort en. Jag gillar att hitta fördelar med att växa upp under lite fattigare förhållande och med familjer som inte funkar optimalt.
Själv kommer jag ju inte låta barn som är hos oss få gå här på östra Ersboda själva tills de är typ 15. Min pappa från landet fyller snart 60 och han får fortfarande inte gå ut ensam på kvällstid här. 😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s